Ontdek tijdens Eco Wednesday de leukste webshops en producten met een groen hart.

In het voorjaar van 2025 organiseren we opnieuw Eco Wednesday. Schrijf je in voor de alerts om als eerste op de hoogte te zijn van de 5e editie.

Becom stimuleert duurzaamheid in e-commerce

Becom, initiatiefnemer van Eco Wednesday, is de grootste Belgische e-commerce vakvereniging.

Met Eco Wednesday willen we webshops die duurzaamheid en ecologie belangrijk vinden een kans geven zich te tonen aan het grote publiek. Ontdek leuke lokale webwinkels of grotere handelaren met een duurzaam aanbod van woensdag 15 tot en met zondag 19 mei 2024.

Becom

De duurzaamste optie? Afhalen!

Dankzij het netwerk van afhaalpunten van bpost — het grootste in België — kan 1 op de 2 Belgen makkelijk te voet naar een Afhaalpunt in de buurt. Bovendien leggen postbodes minder kilometers af bij een rechtstreekse pakjeslevering in een Afhaalpunt. Zo zorgen ze voor gemiddeld 30% minder CO₂-transportuitstoot dan een pakje aan huis geleverd.* Wie te voet of per fiets zijn pakje gaat afhalen, helpt de CO₂-uitstoot per pakje zelfs te reduceren tot 90%. Zo creëren we een duurzame afhaalcultuur.

*Studie door de Vrije Universiteit Brussel

bpost

Ontdek alle voordelen van Pluxee

Met zijn maaltijdcheques, ecocheques, cadeaucheques en Sport & Culture cheques,  Pluxee opent een wereld van mogelijkheden voor jou.

Krijg jij al Pluxee Eco? Dan kan je die gebruiken als betaalmiddel bij de meeste e-shops die deelnemen aan Eco Wednesday.

Pluxee