Home Disclaimer Eco Wednesday

Op Eco Wednesday zetten we webshops in de kijker die zich publiek engageren “duurzaamheid” een groen hart toe te dragen. Wij nodigen je uit om bij hen te shoppen en te genieten van leuke promoties. 

Onder een “groen hart toedragen” bij de exploitatie van een e-shop, begrijpen we bij Becom dat op een of meerdere vlakken uitgesproken aandacht gegeven wordt aan duurzaamheid, wat van webshop tot webshop grondig kan verschillen. De ene webshop zet speciaal in om duurzaam zijn goederen aan de man te brengen. De andere kiest resoluut voor verkoop van duurzamere producten of tweedekans producten nog anderen zetten in op herstellingen, en sommige e-ondernemers zetten zich zelfs in op multipele vlakken om die grote duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Becom maakt verder geen onderscheid tussen wie van dag 1 al duurzaam bezig was, dan wel wie recentelijk de duurzaamheidspiste koos.

De mate van duurzaamheidsengagement hangt  van de shops af, die de volle verantwoordelijkheid dragen voor de waarachtigheid van hun “verklaring”. Wij, Becom, geven enkel onze leden e-ondernemers met dit forum de kans om openlijk hun engagement te tonen en te duiden aan de buitenwereld.

Bezoek doorheen de link hun website, beoordeel wat ze precies doen, en beloon met je keuze de webshops die volgens jou je groene hart verdienen.