Home Blog Geen onderdeel van een categorie Samen op weg naar groenere pakjes

Zorgen voor een beter klimaat, dat doen we best samen. Jij kiest voor milieuvriendelijke levering, bpost reduceert de uitstoot van verzendingen en maakt duurzame verpakkingen. Zo bestaat onze vloot al voor meer dan 45% uit elektrische bestelwagens, scooters, fietsen, en LNG-vrachtwagens. Tegen 2030 willen we onze CO2-uitstoot met 55% verminderen, de ‘last mile’-levering zelfs 100% uitstootvrij maken en het aantal Afhaalpunten verder opkrikken van 3.100 naar 4.000. Daarnaast bieden we een reeks groene verpakkingen aan om je pakjes te verzenden en helpen we webwinkels om hun bedrijf duurzamer te maken.

Ook jij kan als consument je steentje bijdragen om samen verder te werken aan groenere pakjes. Hoe? Lees vooral verder!

Verlaag mee de CO₂ van jouw pakjes dankzij MijnVoorkeuren

Rechtstreekse leveringen in Afhaalpunten en Pakjesautomaten zorgen gemiddeld voor 30% minder CO2-uitstoot per pakje dan thuisleveringen, als je er op een duurzame manier naartoe gaat (te voet, met de fiets, of als onderdeel van een ander traject). Dat komt omdat we minder kilometers afleggen en alle pakjes bij de eerste poging kunnen leveren.

Wist je dat als jij je pakje te voet of met de fiets afhaalt, de CO2-uitstoot van die levering zelfs met 90% daalt? Goed voor het milieu en je stappenteller. Dankzij ons uitgekiend netwerk van afhaalpunten, vindt iedereen vindt er wel één binnen een straal van 1,2 km.

En wist je dat je je pakje sowieso rechtstreeks kan laten leveren in een Afhaalpunt of Pakjesautomaat, zelfs als de webshop dit niet aanbiedt? Dat is heel eenvoudig:

  • Ga in de My bpost app naar Leveringsvoorkeuren of surf naar MijnVoorkeuren.
  • Kies als voorkeur ‘Rechtstreeks in een Afhaalpunt of Pakjesautomaat’.
  • Selecteer het Afhaalpunt of Pakjesautomaat in de buurt.
  • Wij leveren je pakje direct in het Afhaalpunt of Pakjesautomaat van jouw keuze.

Wil je meer weten over de inspanningen van bpost of hoe je zelf kan bijdragen tot een meer duurzame samenleving? Op onze website vind je een hoop tips en weetjes.