Home Blog Geen onderdeel van een categorie Onze favoriete ontdekkingen

Wij van Becom konden het niet laten om zelf te gaan snuisteren in de Eco Wednesday aanbiedingen. En we kwamen daarbij een paar leuke ontdekkingen tegen, die we graag met jullie delen.

 

Ecopods — Schoonmaakpods

Eén lifetime fles voor je schoonmaakmiddelen, die je telkens opnieuw aanvult met de wateroplosbare pods. Ecopods is ontwikkeld door twee professionals int de schoonmaakbranche, die focussen op een goeie balans tussen milieu en menselijke aspecten als gezondheid en welzijn. Goed voor de planeet, goed voor de persoon die schoonmaakt.

Greengiving — Zaadbommen

De zaadbommen van greengiving kan je strategisch katapulteren in een saaie berm of braakliggend stuk grond in je buurt. Of je eigen tuin kan natuurlijk ook. Zodra ze met water in aanraking komen, vallen ze uit elkaar en kunnen de zomerbloemen gaan groeien. Wij zijn voorstander om vanaf nu de traditionele suikerbonen bij elke geboorte te vervangen door zaadbommen.

JAVA — Koffie

Gewoon lekkere gemalen koffie, met een driedubbel certificaat: Fairtrade, Bio en CO2-neutraal. Bij JAVA zijn ze al sinds 2016 bezig met klimaatneutrale koffie, zodat we er nog jaren in de toekomst van mogen genieten.

Kalani — Beddengoed

In het 100% biologisch en betaalbaar beddengoed van Kalani kan je op twee oren slapen. Dit merk is helemaal toegewijd aan transparantie, zodat jij bewustere keuzes kan maken. Op hun website vind je onder andere een tool waarmee je de impact van je aankoop kan visualiseren en zie je hoeveel procent van de aankoopprijs naar elk van de schakels in de keten gaat.

Lunatrain — Nachttreinreizen

Altijd al gedroomd van een romantische treinreis, waarbij je in slaap gewiegd wordt op het ritme van het spoor en wakker wordt in het hart van een van de grote Europese steden? Lunatrain is een boekingsplatform waar je de Europese nachttreinen van de vele verschillende maatschappijen op één plaats terugvindt.

Bel & Bo — So Good So You collectie

De So Good So You collectie bestaat uit artikelen die voor minstens 50% uit duurzamere materialen vervaardigd zijn en Bel&Bo is ook lid van de Fair Wear Foundation, de organisatie die toeziet op de correcte arbeidsomstandigheden in lageloonlanden. De collectie zit vol met heerlijke lentekleuren.

Fairy Positron — Geeky juwelen

Jouw partner een zilveren anatomisch correct hart schenken? Of een paar octopustentakeloorbellen voor die alternatieve vriendin? Bij Fairy Positron vind je unieke designs uit gerecycleerd zilver.

I.AM.KLEAN — Hervulbare cosmetica

Bij i.am.klean geniet je van duurzame luxe. Hun productlijn is gebaseerd op vegan en minerale materialen en komt in hervulbare verpakkingen. Als je wil kan je zelfs de refills mixen en matchen voor jouw eigen unieke kleuren.

Pinky Chips — Tweedehands kinderkledij

Tweedehands kleding voor kinderen is de evidentie zelve. Ze groeien allemaal veel te snel, zodat hun kleren te klein zijn voor ze verslijten. Bij Pinky Chips vind je een heel ruim aanbod, waarvan elk stuk gecontroleerd is op kwaliteit. Geen onaangename verrassingen, maar gewoon leuk & duurzaam shoppen.