Home Blog Geen onderdeel van een categorie Het zit em in de kleine dingen

Wie Mamzel kent, weet dat ze zichtzelf “blijmakers” noemen. Mamzel droomt van een wereld waar iedereen met blijheid wordt omringd. Waarin mensen bewust kiezen voor positiviteit. Ecologie en duurzaamheid staan daarbij steeds meer centraal: “we willen een zo groot mogelijke impact hebben naar de klant toe en zijn of haar leven mooier en makkelijker maken. Maar dan wel met een zo min mogelijke impact op de natuur. Want die natuur maakt ontegensprekelijk deel uit van die mooie wereld”.

En dat trekken ze bij Mamzel in heel wat dingen door. Elk aspect van de webshop wordt onder de loep genomen. Eén ding staat daarbij centraal: de lange termijn. Of dat nu gaat over de kwaliteit van de producten of de relatie met partners én klanten. “Als je ons assortiment blijmakers onder de loep neemt, dan zal je zien dat we werken met merken die dezelfde waarden hanteren”.

In het aabod

Je vindt bij Mamzel producten van kleine, lokale spelers tot ‘made in Europe’. We proberen zoveel mogelijk te werken met merken die ecologische, duurzame producten maken. Zo is één van onze huisleveranciers ‘be the fibre’. Ze maken accessoires, tassen, kussens, toilettassen,… van gerecycleerd textiel. Studio Roof ook, die maken decoratieobjecten met gerecycled karton en plantaardige inkt. En I am Klean of Banbu zijn voorbeelden van merken die ecologische schoonheids- en verzorgingsproducten maken én oog hebben voor de juiste verpakking of ‘zero waste’ voorop stellen. Op de webshop herken je die ecologische, duurzame producten makkelijk aan het groene Eco labeltje.

 

We kiezen ook heel bewust voor producten van bovengemiddelde kwaliteit die een meerwaarde in je leven brengen, die lang meegaan, je lang kan dragen,… of niet zo snel weggooit. Wij merken dat dat ook voor onze klanten een bewuste keuze is.

Wij proberen ook zoveel mogelijk informatie over elk product mee te geven, zodat onze klanten beter weten wat ze kopen en hoe het er écht uit ziet. Zo is de klant meteen goed op de hoogte van zijn/haar aankoop en komen ze niet voor verrassingen te staan. Op die manier vermijden we retours.

In de check-out

De producten met het groene Eco labeltje kan je bij het afrekenen betalen met je digitale ecocheques van Sodexo of Monizze. De andere producten worden erna gewoon op de normale manier afgerekend.

In de verpakking

Een unboxing experience waar je blij van wordt, daar gaan we resoluut voor. En niet alleen omdat die heel persoonlijk én met confetti is. Want ook al draait het in de eerste plaats om het product dat je kocht, we vinden het belangrijk dat elk product intact en met gerecycleerde en recycleerbare materialen – die we liefst ook nog eens lokaal aankopen – tot bij onze klant geraakt.

We hebben daarom een groot assortiment aan doosformaten en aangepast opvulmateriaal, die we bij RAJA vonden. Zo hebben we bijvoorbeeld de Fillpak TT papierkussenmachine. Sinds we deze papierkussens gebruiken merken we dat onze producten veel steviger zijn verpakt waardoor er minder vaak retours zijn. Dat maakt onze klanten een pak blijer, bespaart ons heel wat kosten én draagt bij tot minder transport.

Daarnaast roepen we onze klanten en buren op om de dozen die ze niet meer gebruiken, binnen te brengen. Die kunnen wij hergebruiken.

En last but not least: wij maken mensen blij met cadeautjes, dus letten we er op dat ook het inpakpapier en de stickers die we gebruiken van gerecycleerd materiaal is.

Bij de verzending

Bij de keuze van een leverancier letten we op het aspect duurzaamheid. Elk bedrijf moet zijn steentje bijdragen. Biedt het bedrijf het juiste soort producten aan? En is de werking van het bedrijf op zich wel duurzaam? Wij kozen voor bpost, die hard werk maakt van CO2 neutraal leveren met de aanpassing van hun vloot naar elektrische voertuigen en over een heel groot en dicht net van afhaalpunten beschikt.

Op kantoor

Ook in ons magazijn en op kantoor willen wij ons steentje bijdragen. Sorteren en recycleren zijn dus een belangrijk onderdeel van onze ‘waste management’.

Wij nodigen ook buren en klanten uit om gedragen kledij en gebruikt textiel in onze kledingcontainer te komen droppen. En om ze helemaal blij te maken, bedanken we hen samen met be the fibre met een tof recycled portemonneetje.

In de samenwerking

Duurzaam handelen doe je niet alleen. Wij zoeken partners die meedenken en het zelfde doel voor ogen hebben als wij. Het is ook belangrijk om je te laten omringen door de juiste mensen. Durf anderen benaderen en je ervaring, problematiek of idee delen. Of dat nu met familie, vrienden, collega-webshops, leveranciers of handelaren in de buurt is. De oplossing is niet altijd duur of ingewikkeld, soms heeft iemand een creatief idee of een systeem dat jij gewoon kan overnemen of zelf implementeren.

Zou nog meer inspiratie je nóg blijer maken? Neem dan zeker een kijkje op de website van Mamzel.be.